Κωδική ονομασία: Μην παραχαράσσετε την ιστορία

Φίδοι και φίδες,
μετά από μακροχρόνια παύση για φαγητό και ψώνια για πιο φαρδιά ρούχα, έφτασε επιτέλους ο καιρός για το πρώτο PyThess meetup του σωτηρίου έτους δύο χιλιάδες δέκα εννέα (καλή χρονιά μπδγ) την Πέμπτη τριανταμία Ιανουαρίου στις οχτώ το απόγιομα και άμα αργήσω περιμένετε και δέκα λεπτά δε χάλασε ο κόσμος μια χαρά θέρμανση έχει εκεί και καραμέλες επίσης.

Μόλις με ενημέρωσε το Κόχο ότι φτιάχνουν αίθουσα παρουσιάσεων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ στο υπόγειο να μη μας βλέπουν οι περαστικοί και ότι θα έχει πιο φαρδιές καρέκλες άμα δε χωράνε οι κώλοι μας, οπότε να ξέρετε ότι άμα δεν είμαστε πάνω εκεί που ήμασταν κάθε φορά θα είμαστε κάτω σαν τους τυφλοπόντικες αλλά εγώ τους είπα ότι μου αρέσει το αμπιάνς και μάλλον πάλι πάνω θα το κάνουμε και ελπίζω να μη φάγατε πολύ.

Οι παρουσιάσεις θα είναι δύο όπως κάθε φορά, άμα θέλετε να μιλήσετε για κάτι στο επόμενο συμπληρώστε τη φόρμα ομιλητών (https://goo.gl/forms/JqVwdpeIwG8xxyan2) γιατί μου βγάζετε την ψυχή κάθε φορά να σας κυνηγάω.

Η πρώτη και καλύτερη παρουσίαση θα γίνει από τον πρωτοεμφανιζόμενο για φέτος Θοδωρή Κέλογλου, ο οποίος θα μας παρουσιάσει κάτι μαγικούς αλγορίθμους για να μετράς πράματα χωρίς να τα μετράς και κάτι τέτοια (για τους γνώστες από εσάς, HyperLogLog και Bloom Filters). Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα πει γιατί ή θα μας σκάσει τα μυαλά ή θα είναι πατάτα, ενδιάμεσο δεν παίζει.

Τη δεύτερη και καλύτερη παρουσίαση θα την κάνω εγώ και θα σας εξιστορήσω το πώς έκανα το χαζό μου σπίτι λιγότερο χαζό, με διάφορους IoT (the S stands for Security) διακόπτες, συσκευές και τέτοια, και πώς μπορείτε κι εσείς με λίγες πενιχρές γνώσεις software programming, networking, hardware programming, hardware design, 3D CAD και 3D printing να μετατρέψετε πολύ εύκολα το σπίτι σας στο HAL από το 2001 και να σας κυνηγάει η τοστιέρα να σας σκοτώσει.

Αυτά από μένα για τώρα, ελπίζω να μη σας καλομαθαίνω που σας δίνω –μια βδομάδα πριν ανακοίνωση για το μιτάπ– (άκυρο, είναι σε έξι μέρες). Τα λέμε την Πέμπτη ΟΧΤΩ Η ΩΡΑ στο Κόχο και μετά έχει ποτά για να υποδεχτούμε μαζί το νέο μήνα και μη φύγει κανείς πριν τα ποτά γιατί σπάζομαι.

Φιδάκια!
Σταύρος